ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag
08:00 - 16:00
Når på året kan man installere bergvarmepumpe?
Mange vi snakker med planlegger å installere bergvarmepumpe på sommeren når det er godt og varmt ute. Men, det er en myte at bergvarmepumpen bare kan installeres i sommerhalvåret. Faktisk er det slik at vi monterer flest bergvarmepumper i vinterhalvåret.
Du kan installere bergvarmepumpe hele året
Energiverket har levert over 1000 varmepumpeanlegg for vannbåren varme og er Norges ledende aktør. Vårt arbeidsområde er varmepumpeanlegg, gulvvarme og solenergi for vannbårne varmesystemer, ikke dusjer, bad og toalett slik tradisjonelle rørleggere gjør. Vår grunntanke er at det man gjør ofte, blir man også veldig god på. Vi installerer varmepumper hele året, uavhengig av vær og temperatur. Prosessen fra start til slutt beregnes å være 5 arbeidsdager. Med god planlegging er dette noe de aller fleste får til også på vinteren.
Energiverket har egne dedikerte prosjektkoordinatorer som styrer prosessen med bestilling av boring for borebrønn, bestilling av materiell, elektriker, rørlegger og evt andre elementer som kreves ved installasjonen. På denne måten slipper du å bekymre deg for en prosess som kan oppfattes komplisert når man aldri har vært borte i slike situasjoner før.
Vi hjelper deg med varmtvann og panelovner i installasjonsperioden
Selv om vi bytter varmesystemet ditt på vinterstid Du trenger ikke å engste deg for at huset blir kaldt eller at du er uten varmtvann når monteringen pågår. Energiverket har varmtvannsberedere og panelovner til disposisjon i løpet av de dagene du vil være uten. Dette må vi dog ha beskjed om i forkant av monteringen.
Hva med tele i bakken?
Det største hinderet ved installering av bergvarmepumpe på vintertid er tele i bakken når kollektorrørene som strekker seg fra brønnen og inn til varmepumpen skal legges. Dette løses ved at man bruker en isoleringsmatte som legges over området det skal graves. Det finnes også maskiner og telt som kan benyttes, dette avhenger av hvor god tid man har på seg og hvilket budsjett man opererer med. En fordel ved telen er dog at den gir bedre bæring i bakken for tungt utstyr som skal frem.
På dette bildet ser du hvordan kollektorrørene er strekt ca 3 meter fra energibrønnen, deretter går de gjennom husveggen og tilkobles varmepumpen.