Avtrekksvarmepumper for oppvarming

Å installere avtrekksvarmepumper er en enkel og lønnsom løsning for oppvarming og varmtvann.

Gjenvinn den brukte luften med avtrekksvarmepumpe

Kort fortalt gjenbruker avtrekksvarmepumpen energien fra den varme luften i huset, før luften forlater huset gjennom ventilasjonssystemet. Med NIBE avtrekksvarmepumpe fra Energiverket betaler du kun halvparten for oppvarming og varmtvann, og kanskje enda mindre sammenlignet med en vanlig elektrokjele med mekanisk avtrekksventilasjon. Resten er gratis. For nybygg opptil ca. 300 m2, er dette den perfekte løsningen.

Er avtrekksvarmepumpen noe for deg? Kontakt oss i dag for gratis befaring!

Slik fungerer en avtrekksvarmepumpe

Hvordan avtrekksvarmepumper fungerer illustrasjon fra Enova

Teknologien i avtrekksvarmepumper baserer seg på først å ventilere huset ditt, for så å resirkulere ventilasjonsluftens varmeenergi for å varme opp varmtvann og bolig. Avtrekksvarmepumpen bruker altså energi fra gammel, brukt luft.

Slik virker avtrekksvarmepumper – litt forenklet

En vifte suger ventilasjonsluften ut av samtlige våtrom i huset ditt. Da dannes det et svakt undertrykk som gjør at luften fra andre rom søker seg til våtrommet. Ny uteluft dras inn gjennom ventiler i ytterveggene, og på denne måten blir alle rom i huset ventilert.

Den sirkulerende luften blir dratt inn i husets kanalsystem. Den oppvarmede romluften ledes så til varmepumpen, hvor energien i luften gjenvinnes. Slik kan avtrekksvarmepumpen forsørge hele huset med varmtvann og varme til radiatorsystemet.

Resultatet taler for seg

Prinsippet bak avtrekksvarmepumpen er veldig enkelt. Men utviklingen av teknologien bak er alt annet enn enkel. De siste årene er den blitt mer sofistikert og avansert, samtidig som det har blitt lettere å installere og bruke avtrekksvarmpumpe. De fungerer som de skal, år etter år.

Med NIBE avtrekksvarmepumpe er du garantert sikker drift, og du sparer stort – både økonomisk og miljømessig. Energiverket har varmeløsninger for alle behov og alle boliger. Kontakt oss for en gratis befaring så kommer vi innom deg for en hyggelig prat.

Enova gir støtte til installasjon av avtrekksvarmepumper

Skal du installere avtrekksvarmepumpe? Da kan du få økonomisk støtte fra Enova gjennom Enovatilskuddet. Dette er en statlig støtteordning som skal gjøre oppvarming av hus mer miljøvennlig.

Få støtte opp til 20.000,- for å installere avtrekksvarmepumpen

Du kan få støtte fra Enova til å installere varmepumper, enten du skal installere for første gang eller erstatte en gammel med en ny. Når du installerer avtrekksvarmepumpe kan du få opptil 20.000 kr i støtte.

Slik kan du få god rabatt på installasjon av avtrekksvarmepumpen, samtidig som du reduserer varmeutgiftene med opptil 50 %. Det kaller vi vinn-vinn.

Få støtte på opptil 20.000,- for ettermontering av balansert ventilasjon

Du kan også få støtte fra Enova til å ettermontere balansert ventilasjon. Her kan du få opptil 20.000 kr i tilskudd. NIBE har både avtrekksvarmepumpe med innebygget balansert ventilasjon og avtrekksvarmepumpe hvor det kan ettermonteres.

Hvordan kan jeg få Enova-støtte?

Enovatilskuddet blir utbetalt etter at du har installert avtrekksvarmepumpen eller utført ettermonteringen av balansert ventilasjon. Energiverket hadde fleste søknader for registreringer i fjor, en av flere grunner til at vi vant klimaprisen fra Enova.

Prosessen er enkel, du

  • installerer avtrekksvarmepumpen / ettermonterer balansert ventilasjon
  • registrerer kvittering/faktura på Enova.no
  • mottar utbetaling