Er luft til vann-varmepumpe noe for deg?

For oss i Norden som er vant med hustrige forhold, kan det være greit å vite at varmepumpen fungerer også under bitende kulde. Energiverket leverer ulike typer NIBE luft til vann-varmepumper som fungerer helt ned til -25 °C, noe som er mer enn nok for de fleste.

Senker oppvarmingskostnadene på luft til vann-varmepumper

Med NIBEs luft til vann-varmepumper, kan du senke oppvarmingskostnadene med opptil 70 %. Akkurat hvor mye, avhenger av hvor du bor, type bolig, hvilken varmepumpe du velger og om du bruker kjølefunksjonen eller ei.

En investering som raskt betaler seg

Luft til vann-varmepumper tar i bruk luften utenfor. Som alle vet, er den gratis og for alle, og dessuten en energikilde som gir minimalt med CO2-utslipp. Fordi virkningsgraden er uvanlig høy, er luft til vann-varmepumper en trygg investering som raskt betaler seg selv. Den sørger for tilførsel av varme og varmtvann godt tilpasset vårt nordiske klima.

Vurderer du luft til vann-varmepumpe? Be om gratis befaring.
Her kan du lese mer om bergvarmepumper og jordvarmepumper om du også vurderer det.

Slik fungerer luft til vann-varmepumper

Hvordan fungerer luft til vann-varmepumper?

Hvordan kan kald uteluft varme opp et hus, lurer du kanskje? Jo, luft til vann-varmepumper lykkes med det kunststykket å konsentrere varmeenergien i uteluften så mye at den kan varme opp vannet du bruker til for eksempel dusjing og radiatorovner.

Slik virker luft til vann-varmepumper – litt forenklet

Uteluften blir sugd inn i varmepumpen, hvor den møter et lukket system. Dette systemet inneholder et kjølemedium som blir til gass ved veldig lav temperatur.

Gassen går så til kompressoren, hvor den komprimeres og trykket øker. Dette gjør at temperaturen stiger kraftig. Den varme gassen går deretter via en kondensator som gjør at den avgir varmen til husets varmesystem. Samtidig går kjølemediet tilbake til flytende form, klar for å bli gass – og varmepumpen kan igjen hente mer varmeenergi fra uteluften.

Finn ut hva slags varmepumpe som passer best, få gratis befaring av en av våre hyggelige selgere.

Hvor mye kan du spare på luft til vann-varmepumper?

Bruker du i dag vannbåren gulvvarme drevet av elektrisitet og har et årlig strømforbruk på 25 000 kilowattimer (ekskludert elektrisitet som ikke benyttes til oppvarming, ventilasjon og varmt tappevann), kan du spare mer enn 17 000 kroner i året. Det forutsetter en total strømpris på én krone per kilowattime.

Benytter du deg av oljefyr og radiatorer, og har et årlig oljeforbruk på 2500 liter, kan du spare nærmere 23 000 kroner i året med en NIBE luft til vann varmepumpe. Det forutsetter en total strømpris på én krone per kilowattime og 12 kroner per liter olje.

Få støtte fra Enova for luft til vann-varmepumper

Skal du installere luft til vann-varmepumper kan du få opptil 20 000 kr i støtte, og skal du fjerne oljefyr kan du få 10 000 kr i tillegg. Enovatilskuddet blir utbetalt etter at du har installert luft-vann varmepumpen. Enova krever at du får arbeidet utført av fagfolk. Energiverket AS er Norges største NIBE-forhandler og vant klimaprisen fra Enova for flest registrerte Enova-tiltak. Vi installerer luft-vann varmepumper for deg.

Prosessen er enkel, du

  • installerer luft til vann-varmepumpen
  • registrerer kvittering/faktura på Enova.no
  • mottar utbetaling

Energiverket hjelper alle våre kunder med å fylle ut søknaden til Enova for tiltak som er gjort.