Spørsmål og svar om varmepumper

Her har vi samlet de mest stilte spørsmål og svar om bergvarmepumper, luft/vann-varmepumper og avtrekksvarmepumper.

Klikk på den varmepumpen du har for å se spørsmål og svar.

Energiverket er ledende på varmepumper for vannbåren varme

Interessen for varmepumper handler ikke lenger bare om de store besparelsene de medfører. Det dreier seg også om den langsiktige gevinsten for miljøet. Mange har fått øynene opp for de langsiktige fordelene energieffektive varmepumper kan gi dem, og vi i Energiverket har fulgt denne utviklingen med glede og med løsninger som kommer både forbruker og miljøet til gode.

Energiverket er Norges største NIBE-forhandler og har kontor i Drammen, Råde, Ski og Sandefjord. I 2016 byttet vi ut flest oljefyrer med varmepumpe i kombinasjon med vannbåren varme i Norge og ble tildelt klimaprisen fra Enova.

Energiverket har som målsetning å bli den ledende aktøren på fornybar energi i Norge. Vi leverer gode produkter både til private og næringslivet.
Vi setter kunden i fokus og vet at gode installasjoner er et krav for å få fornøyde kunder. Både våre montører og prosjektledere/ kundekonsulenter er sertifiserte for å gi kvalitet i alle ledd.

Du kan lese mer om Energiverket her.

Kort om NIBE

NIBE er blant Europas ledende produsenter av varmepumper, og har et bredt utvalg av avtrekksvarmepumper, bergvarmepumper og luft/vann-varmepumper. I tillegg har NIBE varmtvannsberedere, elektrokjeler, akkumulatortanker, solfangere, solcellepaneler, vedkjeler, pelletskjeler og pelletsbrennere. En varmepumpe som gir mer effektiv energibruk vil alltid lønne seg, både for miljøet og din økonomi.

NIBE produserer varmepumpene i Sverige, og har i dag ca 50% markedsandel. NIBE har produsert varmepumper i 30 år og er kvalitets- og miljøsertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001. NIBE produserer over 40 000 varmepumper i året og er markedsledende i Europa. Også i Norge ligger NIBEs markedsandel oppunder 50%.

Spørsmål og svar om varmepumper

Vi får jevnlig spørsmål fra kunder og interessenter om bergvarmepumpe, luft/vann-varmepumper og avtrekks/ventilasjonsvarmepumper. Bergvarmepumpe og jordvarmepumpe er begge type væske/vann-varmepumper som krever at det bores en energibrønn. Fra denne vil det gå kollektorrør inn til innedelen. Når det gjelder luft/vann-varmepumper er dette en noe rimeligere variant da den blant annet ikke krever boring. Dette er også meget effektive varmepumper og anbefales på det sterkeste for vårt nordiske klima. Har du noen spørsmål og svar som ikke står oppført her, ikke nøl med å kontakte oss.

Hvilken varmepumpe bør du velge?

Varmepumper er avanserte produkter og inneholder komplisert teknologi. I tillegg er ulike varmepumpe-modeller tilpasset ulike behov. Noen pumper produserer nok varme til å varme opp en enebolig midtvinters, andre er best egnet for en liten leilighet. Noen er ment for veggmontering, mens andre er laget for å plasseres nede ved gulvet.

Ta kontakt med oss for en gratis befaring så finner vi sammen ut hvilket behov du har og hvilken varmepumpe som egner seg best.