Har du en hastesak?

Har du problemer med varmepumpen din, og trenger hjelp? Dette kan som regel løses enkelt selv.
Her finner du svar på hvorfor du får feilmelding og hvordan du enkelt kan løse feilen selv (QuickFix og Ofte Stilte) og evt sette den på nøddrift:
www.energiverket.no/sporsmal-og-svar-varmepumper/

Her finner du brukermanualer og installatørhåndbøker for de fleste NIBE varmepumper og tilbehør som Energiverket tilbyr. https://energiverket.no/brukermanualer/

LUFT/VANN – VED EKSTREMKULDE – VIKTIG INFORMASJON

Når utetemperaturen er under(minus) -20 grader vil utedelen(Luft/vann) slå seg av automatisk. Og varmepumpen vil da normalt bruke el-kolben i innedelen. Utedelen vil starte opp når temperaturen stiger og det blir varmere enn (minus)-20.

Dersom ikke dette skjer, så sett varmepumpen på «kun til.varme».

Følg denne guiden for å sette varmepumpen på hjelpedrift:

Se vedlagte bilder 1.jpeg – 2.jpeg – 3.jpeg

Gå inn på mitt anlegg nederst til venstre i displayet. Drei på hjul til driftsinnstilinger og trykk ok. Drei på hjul til du finner «kun til.varme» og trykk deretter ok.
 

Når temperaturen øker og det blir varmere enn (minus)-15 så sett den tilbake til normaldrift (Auto).

Når det nå er ekstremkulde vil jeg anbefale å gjøre et innkjøp av noen enkle varmeovner for å ha en backup, hvis det skulle oppstå noe uforutsett med varmepumpen.

Det er ikke unormalt om luft/vann og luft/luft varmepumper ikke klarer å holde temperaturen i huset ved ekstremkulde. Man trenger derfor varmeovner som backup. Sjekk om rørene er kalde eller om det er lunk. Hvis rørene er helt kalde så ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under. 

———–

Dersom ikke du finner ut av dette og trenger assistanse fra oss så vær vennlig å fyll ut skjemaet under så tar serviceavdelingen kontakt så fort vi får sett på saken. Dersom varmepumpen ikke produserer varme til huset og varmt tappevann så anbefaler vi å sette den på hjelpedrift/nøddrift til vi får sett på saken.

Kontakt oss her