Varmepumpeforsikring

Varmepumpeforsikring er et nyttig og rimelig tillegg til den 5-årige reklamasjonsretten man er vant med i Norge, samt vanlig eiendomsforsikring. Med den kan du få bekymringsfri drift i opptil 18 år.

Er du ny varmepumpeeier og bekymret for at noe skal skje med varmepumpen din etter at reklamasjonstiden har gått ut? NIBE tilbyr en fantastisk varmepumpeforsikring hvor du forsikrer deg mot uforutsette skader og eventuelle maskinfeil for din varmepumpe fra NIBE eller Toshiba.

Hva går varmepumpeforsikring ut på?

Forsikringen kan fornyes hvert år etter reklamasjonstiden går ut, helt opp til 16 år for luft/vann- og luft/luft-varmepumper og 18 år for bergvarme- eller avtrekksvarmepumper. Fornyelsen på forsikringen begynner fra det tidspunktet reklamasjonstiden utløper. En av de største fordelene med denne ordningen er tryggheten den gir. Forsikringen fjerner usikkerhet rundt levetiden på varmepumpen og gir ekstra trygghet om at varmepumpe er en smart og lønnsom investering for ditt hjem.

I løpet av de fem første årene, altså årene som utgjør reklamasjonstiden, kan det inngå en kostnadsfri forsikring som dekker skader om du skulle bli utsatt for lynnedslag, snø og storm. Den gjelder de første årene, dersom du forlenger forsikringen for det 6. året med en gang du registrerer deg for forsikringen. Det innebærer at hvis uhellet er ute og varmepumpen din får en maskinskade eller en skade som skyldes lynnedslag, snø eller storm, dekker forsikringen dette.

Egenandel og hvem som kan kjøpe varmepumpeforsikring

Du slipper egenandel og aldersfradrag hvis skader på varmepumpen dekkes av eiendomsforsikringen. Dermed får du en forsikring som dekker kjøpsverdien av varmepumpen i hele levetiden. For skader som ikke dekkes av egen eiendomsforsikring trenger du bare å betale en egenandel på kr 1000,-. Det er ingen fradrag for alder.

Alle Energiverkets kunder som har kjøpt tilbake til 1.januar 2016 kan tegne denne forsikringen. Forsikringen omfatter i tillegg til varmepumpen, også originaltilbehør og annet utstyr til varmesystemet, som sirkulasjonspumpe, el-kassett, gulvvarme og radiator, som er kjøpt samtidig fra NIBE. Varmesentralen med tilhørende el-kolber inngår ikke.

Vil du lese mer? Fullstendige vilkår kan du lese her fra Arctic Forsikring