Enova delte ut Klimaprisen til Energiverket AS for andre gang

Enova er imponert over at Energiverket vant prisen andre år på rad. Prisen henger høyt, og Energiverket var en soleklar vinner også i år, sier markedssjef Anna Barnwell i Enova, som delte ut Klimaprisen 2017 under en høytidelig tilstelning i rådhuset i Råde kommune sist torsdag.   

Enova har kåret Energiverket til årets Enovatilskudd-bedrift for andre år på rad, i 2016 og 2017. Klimaprisen gikk den bedriften i landet som har gjort mest for å fremme energi- og klimatiltak i norske hjem. Selskapet fikk prisen for det store antallet boligprosjekter som Energiverket har skaffet Enova-støtte til, selskapets kundetilfredshet og deres evne til å skape oppmerksomhet om energi- og klimatiltak. Markedssjef Anna Barnwell i Enova sier at Energiverket vant suverent.

– Det er imponerende at Energiverket fikk prisen på andre år på rad. Det viser at bedriften har spesialisert godt innen eget fagfelt, økt antall prosjekter og skaffet seg flere fornøyde kunder. Energiverket fikk prisen fordi at de er svært gode på det de gjør, at de skiller seg ut fra konkurrentene, – og at de er gode på kommunikasjon direkte mot husholdningene, sier Barnwell.

Barnwell forteller at Klimaprisen henger høyt. Hvert år deler Enova ut støtte til nesten 10.000 prosjekter, som betyr at det er veldig mange leverandører og bedrifter som har vært involvert i disse prosjektene, – og som kunne delta i konkurransen.

– Juryen valgte Energiverket fordi at de skilte seg ut fra resten av konkurrentene, og ble en soleklar vinner. Det er jo helt fantastisk, sier hun.

– Enova mener at bedrifter som Energiverket er helt avgjørende for at privatpersoner kan ta kloke klimavalg, spesielt når det gjelder varmeløsninger i boligene sine. Våre samtaler med sluttbrukerne viser at håndverkeren – rørleggeren og byggmesteren – er utslagsgivende for beslutningene som tas i hjemmene. Derfor ønsker vi å belønne bedrifter som er flinke til å få folk til å ta kloke miljøvalg, sier hun.

Anna Barnwell fra Enova i forbindelse med utdelingen av Klimakrisen til Energiverket

– Jobben som Energiverket gjør for å få folk i gang med energitiltak i boligene, er også helt avgjørende for å komme i mål med det nasjonale klimamålene våre, samt at de er en viktig brikke på veien mot lavutslippssamfunnet. For Enova betyr det veldig mye å ha de med på laget, fordi det viser at det ligger et forretningspotensiale i grønn og klimavennlig markeder, sier Barnwell, som ønsker Energiverket lykke til videre i arbeidet, og håper at andre bedrifter lar seg inspirere av Energiverket.

De ansatte som får prisen

Klimaprisen er en stor utmerkelse i vår bransje, og betyr utrolig mye for oss, sier styreleder Arne Hellum i Energiverket, som fortsetter: – Det gjør oss enda mer kjent i markedet enn vi er. Vi er veldig fornøyd med prisen. At vi får den for andre gang gir oss en ytterligere god erklæring på at jobben som vi gjør er god, sier Hellum.

– At vi fikk prisen andre år på rad, kom overraskende. Vi er veldig takknemlige at vi fikk den også i år, og så er det jo selvsagt hyggelig å få en slik stor nasjonal pris. Det er med et stort smil om munnen jeg tar i mot prisen i dag, sier administrerende direktør Richard Granskogli i Energiverket.

Granskogli forteller at noe av hemmeligheten bak bedriftens suksess skyldes at Energiverket har mange gode ansatte som drar i samme retning. – Jeg er stolt av de ansatte, og det er veldig hyggelig å bli lagt merke til. De står på og jobber for det samme. Det gir resultater, sier Granskogli.

Han mener at det er de ansatte som virkelig har stått på hver eneste dag som har fått denne prisen. Han berømmer alle som daglig bytter ut oljefyrer med varmepumper for vannbåren varme og praktisk installerer solfangere og varmepumper i nye boliger og bygg, – både til oppvarming og tappevann.

Et fyrtårn som betyr mye for kommunen

Ordfører René Rafshol i Råde kommune forteller at når lokale bedrifter får en slik nasjonal pris, betyr det også mye for kommunen. – Jeg er mektig imponert jobben Energiverket har gjort over mange år. At de vinner prisen to år på rad viser et godt lagarbeid, en bedrift med god ledelse og at de gjør et godt stykke arbeid for å nå målet selskapet har – og ikke minst det vei trenger for å nå Parismålene, sier Rafshol.  

Ordføreren forteller at Råde kommune ønsker å være fremtids- og klimarettet. Derfor er det inspirerende også for kommunen i sitt klimamessige arbeid når de har en så stor miljøbedrift i bygda mellom byene, som de kaller seg.

Rene Rafshol og Richard Granskogli i forbindelse med utdelingen av Klimakrisen fra Enova 3.mai 2018

– Energiverket et fyrtårn innen klima og energi som gjør at vi andre må strekke oss enda lengre. Å ha de her gjør oss miljøbevisste og stolte. Å ha selskapet blant oss betyr også mye for profileringen av kommunen, ikke minst at Energiverket har valgt å beholde hovedkontoret sitt i ei lita bygd som vår. Det viser oss at det nytter. Vi henviser også til Energiverket i kommunens arbeider med klimaplanene og arbeidet med utfasing av oljefyrer og innføring av fornybare energiløsninger, samt mulighetene for tilskudd til innbyggere og bedrifter. Jeg snakker om selskapet både i Råde og når jeg har på med Klima-Østfold-hatten, sier Rafshol som er leder for Klima-Østfold, et interkommunalt nettverket som jobber for å gjennomføre tiltak, bevisstgjøre, engasjere og tilrettelegge slik at alle kan bidra – kommuner så vel som næringsliv og innbyggere.

Deler kunnskap med andre

Daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen Norsk Varmepumpeforening synes det er veldig bra med positiv oppmerksomhet omkring de selskapene som satser. Interesseorganisasjon arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet, og har lenge ønsket seg flere spesialister, noe som Hagemoen mener Energiverket har klart å skaffe seg, og som er del av suksessen til bedriften.

– Energiverket har jobbet iherdig, vokst sten på sten, og jobber med å bli mer spesialisert. Det de har fått til, er det vi i interesseorganisasjonen har etterspurt i lang tid. Energiverket har fått det til å drive lønnsomt, de har fornøyde kunder, de leverer gode anlegg og de er synlige. Det vi også ser, er at mens mange andre i bransjen holder tett omkring egen suksessformel, deler Energiverket informasjon om hva som skal til for å bli suksessfull, med andre kolleger. Det er bra, forteller Hagemoen

Hagemoen forteller at selskapet har klart å posisjonere seg med ikke bare et regionalt fokus. I dag har de kontorer i Østfold, Vestfold, Follo og Drammen og dekker hele området langs Oslofjorden, der det er stor byggeaktivitet. Hagemoen sier at Energiverket skal være stolte av det de har fått til, og prisen de har fått i dag viser at hvis man er dedikert og satser seriøst, og har fokus på forbrukeren så er det mulig å lykkes.

– Det er selvsagt hyggelig at bedriftene tjener penger og vokser, med fra foreningen side er vi også opptatt av at det skal leveres gode anlegg. I tillegg skal forbrukeren være fornøyd, som er den beste markedsføringen. Dette har Energiverket klart, sier Hagemoen.

Kjempestas

Guro Nereng er koordinator og administrativ ansvarlig for Klima Østfold, som er et samarbeidet mellom 17 Østfoldkommuner, fylkeskommunen og fylkesmannen om innsatsen for å begrense klimaendringene.

– Vi har hatt samarbeid med Energiverket under våre arrangementer, rettet mot publikum. Da har de hatt foredrag og hatt stands, og bidratt til at flere har fått kastet ut oljefyren. At de har vunnet Enovas Klimapris er kjempestas, viser at Energiverket gjør en god jobb i Østfold og andre stedene de er representert, med å få opp tempo på utfasingen av oljefyr, samtidig som de har bevisstgjort folk på klimatiltak som de kan gjøre i hjemmet, sier Nereng.

Prosjektkoordinator Guro Nereng fra Klima Østfold i forbindelse med utdelingen av Enovas Klimapris til Energiverket AS

– Det er veldig kult at prisen går både  på antallet støtte de har vært med på å utløse tilskudd hos Enova og måten de jobber opp mot kundene, med å kommunisere og følge opp, noe som er kjempeviktig. Det er et eksempel til etterfølgelse for andre, sier Nereng, som sier at Klima Østfold er stolte av å ha Energiverket i fylket og kommer til å samarbeid med de sammen med andre bedrifter som driver i bransjen.

Fakta om Energiverket AS

Energiverket er Norges største forhandler av vannbåren varme og har vunnet Enovas Klimapris 2 år på rad. I tillegg til å erstatte oljefyrer med varmepumper for vannbåren varme og sol, er folk som rehabiliterer og nybyggere viktige målgrupper. Avdelingskontorene i Østfold, Vestfold, Follo og Drammen dekker hele området langs Oslofjorden for både privat og bedriftsmarkedet. Utlyser i disse dager nye stillinger for både rørleggere og montører, samt kundekonsulenter til avdelingene.