ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag
08:00 - 16:00
Lavtbyggende vannbåren gulvvarme
Gulvvarme blir stadig mer populært i norske hjem. Gulvvarme er kjent for å være den mest komfortable og helhetlige oppvarmingen man kan ha, og utviklingen i teknologien gjør anleggene mer praktiske å installere og bygge.
Lav bygghøyde og vekt gir nye muligheter for vannbåren varme i alle rom
Det er fremdeles elektrisk gulvvarme som kan legges med den minste bygghøyden, men også gulvvarmeanlegg for vannbåren gulvvarme blir mer kompakt. Det gjør at man også kan få tak i vannbåren gulvvarme i veldig tynne utgaver, noe som er positivt for de stadig flere som ønsker å velge den mindre energikrevende oppvarmingen.
Tidligere har mange bekymret seg for hvor høy bygghøyde man vil få med gulvvarme, og da særlig vannbåren gulvvarme, men takket være noen svært kompakte anlegg kan man på det minste oppnå å bygge bare ca. 1.5cm ekstra i høyden, noe de fleste kan påkoste seg. Anleggene Energiverket selger bygger som regel mellom 1.7 og 3.5 cm.
I tillegg til at de vannbårne anleggende tilbyr stadig mer kompakte anlegg, har anleggene også blitt mye lettere i vekt. På grunn av dette kan man også installere vannbåren gulvvarme i alle etasjer i huset, ikke bare i førsteetasje. Det gjør igjen at flere forbrukere kan ha god nytte av å velge nettopp dette.
Større investering og jobb, men bedre i lengden
Den største bonusen er forøvrig at vannbåren gulvvarme gir den laveste energikostnaden på lang sikt. Det blir altså rimeligere i lengden. Det er nok en grunn til å velge vannbåren gulvvarme, til tross for at det er en noe større investering i kjøpsøyeblikket enn hva elektrisk gulvvarme er. I likhet med andre større investeringer er det viktig at du gjør deg opp en mening om hva som er viktigst; lavest innkjøpskostnad eller lavest driftskostnad.
Det som derimot er viktig å huske på når man velger gulvvarme, er at det bringer med seg en del jobb, enten man ansetter profesjonelle til å installere anlegget eller om man velger å gjøre mesteparten av jobben selv. Installasjon av vannbåren varme krever større inngrep enn hva elektrisk gjør, og på grunn av dette egner vannbåren varme seg best ved nybygg eller når man skal bygge fullstendig om.