Energiverket lanserer den ultimate Oljefyrguiden

Det er omlag 60.000 – 80.000 oljefyrer i norske hjem i dag. Disse blir påvirket av forbudet mot oppvarming med fossil olje og parafin som trår i kraft om under 2 år. Energiverket lanserer derfor nå Oljefyrguiden, en guide for deg som skal erstatte oljefyren med varmepumpe.

Markedssjef i Energiverket AS, Rune Solbrekke, mener guiden vil hjelpe mange oljefyreiere som nå står ovenfor forbudet. – Når man har hatt oljefyren i en årrekke, er det mange som tenker “hva skal vi gjøre nå”? Forbudet nærmer seg med stormskritt og snart kan man ikke utsette et tiltak lenger. De færreste er eksperter på varmepumper, og derfor har vi laget denne guiden som tar deg gjennom prosessen fra A-Å når man skal erstatte oljefyren med varmepumpe.

KLIKK HER FOR Å LASTE NED OLJEFYRGUIDEN

Alt du trenger å vite – nesten

Oljegyrguiden består av 18 sider med en rekke temaer du som oljefyreier må ta stilling til. Formålet er å gi deg en god innføring i hvorfor forbudet kommer og hva det går ut på, hva en varmepumper er, hvordan den fungerer, hvordan installasjonsprosessen foregår og hva du kan forvente av varme. Vi har også tatt for oss kostnadsspørsmålet og sett på regnestykker som viser hvilke besparelser man kan forvente.

Selvom det står mye informasjon her, er det likevel viktig at du får en god og grundig befaring før du investerer i varmepumpe. Det er en rekke faktorer som påvirker hvilke type varmepumpe som passer boligen din best. Unngå derfor den klassiske tabben med å kjøpe den første og rimeligste varmepumpen du kommer over. Dersom den ikke dekker varmebehovet for bolig og varmtvann må du raskt investere i en ny.

KLIKK HER FOR Å LASTE NED OLJEFYRGUIDEN