NIBEs luft til vann-varmepumpe varmer fortsatt ved -25°C?

For oss i Norden som er vant med svært varierende værforhold, kan det være greit å vite at varmepumpen fungerer også under bitende kulde. NIBEs luft til vann-varmepumpe fungerer helt ned til -25 °C, noe som er mer enn nok for de fleste.

Senker oppvarmingskostnadene

Med NIBE luft til vann-varmepumpe, kan du senke oppvarmingskostnadene med opptil 70 %. Akkurat hvor mye, avhenger av hvor du bor, type bolig, hvilken varmepumpe du velger og om du bruker kjølefunksjonen eller ei. Luft til vann-varmepumper kan monteres i eksisterende varmesystem, slik at du for eksempel kan bytte ut din gamle oljefyr med en varmepumpe. Også dette kan du få støtte til fra Enova.

En investering som raskt betaler seg

Luft til vann-varmepumpen tar i bruk luften utenfor. Som alle vet, er den gratis og for alle, og dessuten en energikilde som gir minimalt med CO2-utslipp. Fordi virkningsgraden er uvanlig høy, er luft til vann-varmepumpe en trygg investering som raskt betaler seg selv. Den sørger for tilførsel av varme og varmtvann godt tilpasset vårt nordiske klima.

Slik fungerer luft til vann-varmepumpe

Luft til vann-varmepumpe er en varmepumpe konstruert for å avgi varme til et system for vannbåren varme, med radiatorer eller gulvvarme. Dette fungerer som et komplett oppvarmingssystem for huset, med energi som sprer varmen til alle rom. Sammenlignet med luft til luft-varmepumper, gir dette helt andre sparingsmuligheter. Luft til vann-varmepumper kan dessuten varme opp tappevann, slik at du sparer på det området også.

Til forskjell fra luft til luft-varmepumpe skjer varmedistribusjonen lydløst via det ordinære varmesystemet, i motsetning til en vifte som avgir lyd.

Vurderer du luft til vann-varmepumpe?

Energiverket AS er blant Norges ledende aktører på varmepumper og spesialister på NIBE og Toshiba. Be om gratis befaring.