ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag
08:00 - 16:00
Oljefyr med fossilt brensel blir forbudt fra 2020
Fra 2020 er det ikke lengre lov å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av boliger i Norge. Heldigvis finnes det miljøvennlige alternativer, som gir betydelig lavere kostnader til oppvarming og varmtvann, og som er svært gode erstattere for din gamle oljefyr.
Oljefyring er en miljøversting
– Å fyre med fossil olje er noe av det mest klimafiendtlige du kan gjøre som privatperson. En oljekjel med det forbruket som er brukt i vårt regnestykke slipper ut over syv tonn CO2 i løpet av året, forteller markedssjef i Enova, Tor Brekke.
Tilskudd fra Enova og 80% lavere oppvarmingsutgifter
Bytter du til en fornybar varmeløsning, som for eksempel en varmepumpe, kan du få Enovatilskudd, penger du får for å gjøre miljøvennlige energitiltak. Velger du en varmepumpe fra NIBE, sparer du i tillegg 80 % av dine oppvarmingskostnader sammenlignet med din gamle oljefyr. Ikke bare blir varmen billigere, den blir mye mer miljøvennlig! Ragnar Solli ville være tidlig ute og kvittet seg med oljefyren.
Støtten for fjerning av oljefyr forsvinner i 2020
Har du oljefyr i boligen din, kan du få et fast beløp på 10.000 kr til å fjerne oljefyr og oljetank – hvis du gjør det innen utgangen av 2019. Da må du samtidig installere en fornybar energikilde som varmepumpe. Denne støtten kommer i tillegg til støtten du får for luft-til-vann- eller væske-til-vann-varmepumpe.
Bytt ut oljefyren med bergvarme- eller luft/vann-varmepumpe
Det finnes flere miljøvennlige løsninger du kan bytte til, og den beste er nok varmepumpe, nærmere bestemt bergvarmepumpe. Kanskje du bor på en plass der du ikke kan borre eller grave for bergvarme. Et godt alternativ da, er en luft til vann varmepumpe.
Se også huskeliste når oljefyr og fossil brensel skal ut..
Om bergvarmepumper
Det beste alternativet til oljefyr er en bergvarmepumpe. Ved å bore et hull ned i berggrunnen under tomten din, 70-300 meter ned, får denne varmepumpevarianten tilgang til energien lagret i fjellet. På samme måte kan disse varmepumpene hente ut varme via slanger nedgravd i jorden eller senket ned på sjøbunnen.
I de aller fleste tilfellene kan en bergvarmepumpe kobles på det samme oppvarmingsanlegget du benytter til din oljefyr. En slik varmepumpe har lang levetid, opptil 20 år, og genererer opptil fem ganger så mye energi som det kreves for å drive den. Dermed kan du redusere ditt totale energiforbruk med opptil 80 %.
Bli oljefri med testvinner
Bergvarmepumpen NIBE F1255 er best i test hos Den Svenske Energimyndigheten, og er dessuten en soleklar vinner i bergvarmepumpesegmentet. Testresultatene viser at NIBE F1255 har høyest energisparing, uavhengig om man har gulvvarme eller radiatorer i boligen.
Om luft-vann-varmepumper
En luft til vann-varmepumpe er en rimeligere variant enn bergvarmemodellene. Luft til vann-varmepumpen tar i bruk luften utenfor. Denne varmepumpetypen krever også et vannbårent anlegg for å fordele varmen.
NIBEs kraftige luft-vann varmepumper, kombinert med en av de spesialtilpassede innedelene, gir deg en av markedets mest energieffektive pakkeløsninger. Du kan senke kostnadene for oppvarming med opptil 70 % med en luft-vann varmepumpe fra NIBE.
Se Daniel Karlsson fortelle om sin luft-vann varmepumpe:
“Jeg er imponert over NIBEs utvikling av luft-vann-varmepumper”
Energiverket hjelper deg med å velge riktig varmepumpe
Vi i Energiverket hjelper deg med montering og valg av varmepumpe. Vi har installert over 1.000 anlegg og vet hva som er riktig varmepumpe for deg. Våre dyktige og erfarne salgsteam kommer gjerne på en gratis befaring! Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat om utskiftning av oljefyren.