Solcellepanel i hjemmet

Effektive Solcellepaneler for Fremtidens Energi

Oppdag hvordan avanserte Solcellepaneler for hjemmet kan revolusjonere energiforbruket i hjemmet ditt og bidra til et grønnere miljø. Fra solvarmesystemer til moderne fotovoltaiske celler, solenergi har aldri vært mer tilgjengelig og effektiv.Solceller på taket fra Energiverket kan være en god inversering

Bakgrunn om Solenergi

Solenergi har utviklet seg fra enkle solvarmeanlegg til høyeffektive fotovoltaiske systemer. Dagens teknologi produserer hovedsakelig elektrisitet direkte fra sollys.

Nåværende Solteknologi og Utvikling: Moderne solcellepaneler, basert på silisium, er blitt mer effektive med tiden. Nyere utviklinger som heterojunction og tandem solceller kombinerer ulike materialer for å fange et bredere spekter av sollys, noe som øker effektiviteten dramatisk.

Solcellepaneler – slik fungerer det

Solstrålene treffer solcellene som genererer energi i form elektrisitet (likestrøm) som via en likeretter endres til vekselstrøm. Likeretteren er den eneste komponenten i solcellepakken som ikke er plassert på taket. Den plasseres på et egnet sted, og tilknyttes husets sikringsskap. Et solstrømsystem er ikke avhengig av et vannbårent varmeanlegg, og dermed ingen akkumulatortanke eller pumpestasjon.

Elektrisiteten som solcellene produserer tar alltid den letteste veien til brukerstedet. Det betyr at det er huset som først og fremst benytter strømmen som produseres. Et eventuelt produksjonsoverskudd er pr. i dag ikke lønnsomt å lagre, men selges videre tilbake til strømnettet.

Kostnad og Markedstrender:

Takket være økt etterspørsel og forbedringer i produksjonsteknikker har prisen på solcellepaneler falt betydelig, noe som gjør dem tilgjengelige for flere forbrukere.

Solcellepaneler i Praksis: Solcellepaneler konverterer sollys til elektrisitet og integreres enkelt i hjemmets energisystem. Mange huseiere velger også å selge overskytende energi tilbake til strømnettet.

Miljøpåvirkning og Offentlige Insentiver: Solenergi er en ren og fornybar energikilde. Incentivprogrammer som Enova, støtter installasjon av solenergisystemer, noe som fremmer bærekraftig energibruk.

Utfordringer og Fremtidig Utsikt: Selv om det er utfordringer som materialknapphet, spesielt for nye solcelleteknologier, er forskningen og utviklingen fokusert på å finne løsninger som overkommer disse hindringene.

Vedlikehold og Holdbarhet på Solcellepaneler for hjemmet: Solcellepaneler for hjemmet krever minimalt med vedlikehold og har lang levetid. Mens tradisjonelle silisiumpaneler er kjent for sin holdbarhet, jobbes det med å forbedre stabiliteten og holdbarheten til nyere teknologier som perovskitt-baserte tandemceller.

Hvor passer det med Solcellepaneler for hjemmet?

Hvor mange kWh som kan produseres er avhengig av geografisk plassering, antall solcellepaneler, takvinkel, lokal skyggepåvirkning, og klimaforhold. Solcellepanelene monteres på taket med hjelp av takfester og aluminiumskinner. Våre solcellepakker passer til taksteintak, plateslått tak, og papptak.

Selge og kjøpe strøm

Den delen av solcelleproduksjonen som benyttes direkte i huset er «gratis». Besparingen tilsvarer summen av: nettleie, strømpris (kWh prisen), og avgifter. Den strømmen du ikke bruker selv føres tilbake til nettet, og blir i stedet til inntekt. Din nettleverandør betaler deg Norpool spot-pris.

Vedlikehold og garantier

Dine Solcellepaneler for hjemmet fra Energiverket er beregnes å leve i minst 25-30 år som er omtrent det samme som for teglstein. Blir det nødvendig å bytte taket før dette kan solcellepanelene løftes av og monteres tilbake.

Minimalt vedlikehold – trygt med lange garantier

Solpanelene skal ikke rengjøres, da det er risiko for at det blir riper i glasset. La regn og vind gjøre jobben. La snøen ligge, den glir ned av seg selv. Energiverket`s solcellepaneler har høy kvalitet som betyr at vi kan gi en lang effektgaranti.

Investering i solenergi er ikke bare en investering i hjemmet ditt, men også i planeten vår. Med stadige fremskritt innen teknologi, er det nå enklere enn noen gang å bli en del av energirevolusjonen.

HVORDAN KAN JEG FÅ ENOVA-STØTTE?

Enovatilskuddet blir utbetalt etter at du har installert løsningen. Energiverket leverte flest søknader 2 år på rad og vant klimaprisen fra Enova.

Prosessen er enkel, du

  • installerer løsningen
  • registrerer kvittering/faktura på Enova.no
  • mottar utbetaling

Merk: Enova krever at du får arbeidet utført av fagfolk. Energiverket har spesialister som installerer solcellepanel for deg. Støtteordningene forandrer seg med jevne mellomrom – sjekk derfor selv hvilke muligheter du har. Energiverket stiller ingen garanti for støtte, da dette er utenfor Energiverkets kontroll og ansvarsområde.

Ta kontakte Energiverket for mer informasjon om Solcellepaneler for hjemmet