Stortinget snur – nå skal oljefyrer tilbake i boligene

I dag kom nyheten om at regjeringen snur på tiltaket de varslet så langt tilbake som 2012, nemlig at det ville komme et forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje og parafin. En gledens dag, utbryter Norges Oljefyrforening.

OBS: Denne artikkelen som ble publisert 1.april 2019 var en uskyldig aprilsnarr!

Årsaken til at Stortingets overraskende snuoperasjon skyldes i stor grad hissige Facebook-kommentatorer som har fått de folkevalgte til å innse hva man var i ferd med å gjøre.

Gammel teknologi er god som gull

Til tross for at de fleste oljefyrene rundt om i landet er 30-50 år gamle, har dårlig virkningsgrad, er dyre i drift og slipper ut like mye CO2 som alle nabolagets biler til sammen, er det nå dette som blir den ønskede måten å varme opp boliger fremover.

– Vi har innsett at det viktigste for oss nå er å ta hensyn til de som konsekvent nekter å innrette seg etter forbudet. Etterhvert som vi har lest stadig flere kommentarer på Facebook-innleggene til bl.a Enova, Oljefri og Energiverket AS, har det gått opp et lys på hvordan vi ønsker at boligene skal varmes opp fremover. Dette sier en anonym talsperson for Energi- og Miljødirektoratet.

Nå står det nærmere 10.000 utrangerte oljefyrer rundt om på gjenvinningsstasjonene, og det er førstemann til mølla for å hente seg en.

– Vanskelig å forholde seg til stadige endringer

Administrerende direktør i Energiverket AS, Richard Granskogli, sier det er uheldig at man nå velger å gå bort fra noe som har vært bestemt i lang tid. – Det er ingen tvil om at dette skaper en stor uforutsigbarhet i markedet. På lik linje med avgjørelsen til Enova om å halvere en rekke støttesatser på mindre enn 3 måneders varsel, mener vi dette også fører til stor usikkerhet hos boligeiere.

Kan søke støtte om å få satt inn oljefyren tilbake

Har du fjernet den gamle oljefyren din kan du nå søke Enova om støtte for å få den tilbake igjen. Støtten er valgfri og består av enten et mindre pengebeløp eller bærehjelp slik at det skal bli lettere å få den inn.