Varmepumper med stort fokus på brukervennlighet

De færreste av oss er eksperter på varmepumper og derfor er det viktig at varmepumpe-produsenten har fokus på brukervennlighet. En varmepumpe er et teknisk vidunder som ved korrekt installasjon sparer den deg for store, årlige kostnader. Men, dersom man skulle få en feilmelding er det en kjempefordel at man kan løse det raskt og enkelt.

Ingen grunn til bekymringer

Har du en oljefyr som skal erstattes eller er i planleggingsfasen av husbygging, er varmepumpe for vannbåren varme det beste valget. Energiverket AS er Norges ledende og største forhandler/installatør av NIBE her til lands. NIBE er en svensk varmepumpeprodusent som har utviklet varmeløsninger siden 1949. I dag har de rundt 50% markedsandel i både Norge og Sverige, og utvikler varmepumper for det nordiske klimaet. Kombinasjonen av Energiverket AS og NIBE gir deg som kunde trygghet og garanti for et godt valg.

Brukervennlighet er viktig for alle – gammel som ung

I en verden med stadig raskere tempo og duppeditter overalt rundt oss, er det et must at også varmepumpene er enkle å håndtere. Nettopp derfor er nok også brukervennlighet et av de viktigste kriteriene for NIBE når de utvikler nye bergvarmepumper. Et element her er at det er inverterstyrte bergvarmepumper, som er den nyeste teknologien, motsetning til on/off-maskiner som var normen før. Superenkelt forklart vil det si at varmepumpen tilpasser seg automatisk etter husets oppvarmingsbehov. Bergvarmepumpen har aldri høyere effekt enn nødvendig, noe som gir deg økonomiske besparelser – hele året. Dette i motsetning til on/off-varmepumper som kjører full gass hele tiden.

I tillegg til at varmepumpene går av seg selv, trengs det heldigvis ingen tekniske forkunnskaper for å styre den. Vi vil gi deg opplæring av varmepumpen som siste element av installasjonen. Skulle det være noen ytterligere spørsmål eller ting du lurer på, er vi kun en rask telefonsamtale unna.

Varmepumper med lang levetid og som er modulbasert

NIBEs bergvarmepumper har en levetid på 20-30 år. Dette er ca det dobbelte av en luft/vann-varmepumpe, og mye av grunnen til det er at du slipper utedelen. I tillegg er alle varmepumpene modulbaserte, noe som er en kjempefordel. Skulle et element på varmepumpen etterhvert ryke så byttes bare denne modulen ut fremfor hele hele varmepumpen. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for at du må ut med hele investeringssummen en gang til.

Full oversikt over varmepumpen når du er bortreist

NIBE har også utviklet et program, NIBE Uplink, som gir deg mulighet til å styre og overvåke varmepumpen og varmen i hjemmet ditt. Den gir deg raskt et overblikk over status, og du kan sjekke og styre fra hvor som helst, når som helst. Oppstår det driftsfeil, får du straks beskjed på e-post, slik at eventuelle tiltak kan iverksettes. NIBE Uplink fungerer både på smarttelefon, nettbrett og vanlig datamaskin, slik at du har full frihet og full kontroll. Dette gjør det mulig å styre og kontrollere varmepumpen – uansett hvor du befinner deg, enten du er på jobbreise eller i bilkø på vei ned fra fjellet.

La varmepumpen bli styrt av strømprisene

Uplink tilbys nå med tjenesten Smart Price Adaption. Huseiere som har en timeprisavtale med sin strømleverandør får tilgang til det kommende døgnets strømpriser time for time fra strømbørsen Nord Pool Spot. Om strømprisene øker i kommende time, tilpasser varmepumpen seg i forkant og senker produksjonen. Når prisene går ned igjen, øker varmepumpen produksjonen. En forutsetning for denne tjenesten er at du har installert ny strømmåler som kan måle strømforbruket pr time, dette skal de fleste norske husstander ha i løpet av 2018.

Dette håndteres automatisk og er noe man som kunde slipper å tenke på, og uten at det merkes noen forskjell på komforten. Med denne ekstra funksjonen blir varmepumpen virkelig en integrert del av det smarte hjemmet. Avhengig av visse forutsetninger kan man spare 5-10 prosent av energikostnaden.

Kontakt oss for gratis befaring!