ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag
08:00 - 16:00
Uten oljefyren er det blitt stille i huset
Ragnar Solli hadde hørt at fossilt brensel skulle utfases, og ønsket å være tidlig ute. Valget med å fjerne oljefyren angrer han ikke på.
Tidligere hadde Sandefjordmannen en stor oljefyr i kjelleren, og en komposittank nedgravd i hagen med olje.
– Jeg var jo litt skeptisk og følte meg bortskjemt med oljefyr som ga konstant varme, men ønsket å være føre var, siden jeg hadde hørt at oljefyren skulle utfases. Det har jeg ikke angret på. Jeg er veldig fornøyd, og nå er det helt stille i huset. Oljefyren vi hadde både bråket og var en del plunder med. Det måtte feies og jeg plundret mye med ventilen, forteller Solli.
Effektivt, sikkert, miljøvennlig og ikke minst stille – gående
Sommeren 2016 fikk han installert en bergvarmepumpe for boring i fjell. Selv er han overbevist om at dette pr. i dag er den beste løsningen og ville ikke nølt med å anbefale det videre til naboer og kjente. – Jeg tror det er mer effektivt med jordvarme, og det er viktig å spare miljøet. Det er vedlikeholdsfritt, det kommer noen fra Energiverket nå i høst for å gjøre årlig service på den, og jeg slipper å tenke på det. Antagelig er det nok sikrere og, det brant jo tross alt en flamme i oljefyren. Med bergvarmepumpe har man ingen utedel som durer, og innedelen er like stille som et kjøleskap.
Tilskudd fra Enova
Alle som installerer miljøvennlige bergvarmepumper kan søke om tilskudd hos ENOVA. Både for selve installering og fjerning av gamle oljefyrer og -tanker. Det har også Solli gjort. – Jeg søkte, og fikk full pakke av tilskudd. Oljetanken som er nedgravd i hagen var ikke så gammel og laget av kompositt. Dermed trengte vi ikke å grave den opp, men fikk den fyllt med lecakuler.
Som en datamaskin
Solli har ikke regnet på hvor mye han sparer i året eller fått sammenlignet med tidligere år, siden han ikke har hatt varmepumpen ett år en gang. I tillegg ble ingen riktig vinter dette året. Men det nye anlegget følger han fascinert med på og har blitt godt kjent med allerede. – Det er nesten som å bruke en datamaskin. Det er en måler ute og en inne, som termostaten stiller seg inn etter. Det eneste jeg har gjort i denne tiden er å forandre innetemperaturen med en grad eller to innimellom.
Oljefri Sandefjord
Energiverket AS, med kontorer både i Østfold, Vestfold, Follo og Drammen er kåret til landets beste til å fremme energi- og klimavennlige løsninger i norske boliger. I mars 2017 mottok vi prisen “Årets Enovatilskudds-bedrift”. Sammen med aktivt arbeid fra blant annet Sandefjord Kommune jobber vi for et bedre klima i Sandefjord.
Sandefjord kommune har ambisiøse mål i sin klimaplan for å redusere utslippet av klimagasser. Et av de aktuelle tiltakene for å nå målene er nettopp å fjerne eldre oljefyrer og erstatte disse med miljøvennlig oppvarming. Sandefjord kommune arbeider også aktivt med erstatte gamle oljefyrer med miljøvennlig oppvarming i egne bygg.
– Sandefjord kommune kan gjøre en del for å redusere klimagassutslippene. Vi er imidlertid avhengig av at hele samfunnet, både enkeltpersoner og bedrifter, også tar tak for å bidra til utslippsnedgang. Det er derfor gledelig at firmaer som Energiverket med lokal forankring i Sandefjord bidrar til at vi kan nå våre mål gjennom målrettet arbeid, og prisen som er vunnet viser at det gjør Energiverket på en god måte, uttalte Bjørn Ole Gleditsch, ordfører i Sandefjord kommune.