Vannbåren gulvvarme og varmepumpe til ny enebolig

Godt fornøyd med valg av løsning

Vannbåren gulvvarme i alle gulv

– Vi valgte vannbåren gulvvarme i alle gulv og en NIBE 1145 bergvarmepumpe som energikilde fordi vi syntes dette var den beste, og mest energibesparende løsningen, forteller en fornøyd Anne Borgaas. Vi skjønte tidlig at kompetansen til Energiverket var meget høy, og følte beslutningen var relativt enkel når vi skulle bestemme hvilket system vi ønsket å ha til oppvarming.

Miljøhensynet var viktig for oss og en avgjørende faktor for hvilket system vi skulle velge til oppvarmingen av huset vårt. Det var også viktig at varmepumpeløsningen var så energibesparende som mulig. Vi valgte den beste løsningen på markedet i dag, både når det gjelder brukervennlighet og besparelse. Dette var selvfølgelig utslagsgivende for vårt valg.

Borgaas forteller videre at de er kjempefornøyde med Energiverket AS som prosjekterte løsningen. – Alt har fungert fint hele veien, fra første møte. Det har vært jevn kontakt over en lengre periode. Monteringen av gulvvarmen og varmesystemet har gått over flere faser i byggeprosjektet. Først ble det lagt gulvvarmerør i 1.etasje, senere gulvvarmerør i 2.etasjer og når det i byggeprosessen var klart for monteringen av selve varmepumpen, ble dette utført.

Anne Borgaas valgte varmepumper for vannbåren varme da de skulle bygge ny enebolig

Anlegget er forberedt for solvarme

Vi har også forberedt anlegget for solvarme. Da kan vi i ettertid montere solfangere på taket for oppvarming av tappevann og varme til huset. Alt har fungert fint hele veien! – Det er så lunt og fint inne med vannbåren gulvvarme, og systemet er helt i tråd med det jeg ble fortalt på forhånd, selv når det er kaldt ute. Vi har fått testet dette nå, kommer det kjapt fra Borgaas.

Servicen til de ansatte på Energiverket AS er kjempebra. Alle er positive og hyggelige, vi har alltid fått den hjelpen vi har hatt behov for. Vi anbefaler absolutt Energiverket AS, sier hun, og vi skryter alltid veldig av hele varmesystemet vårt!

Her kan du lese mer om varmepumpene vi selger